Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Wetenschappelijk bewijs voor aanzienlijke waterbesparing

ADVERTORIAL
GOLFBAANTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Thomas Schellekens, donderdag 27 juni 2024
92 sec


Samen met zijn Amerikaanse partners heeft Aqua Aid Europe een peerreviewed onderzoek gepubliceerd waarin een waterbesparing van meer dan 35 procent door het gebruik van PBS150 en
OARS HS op elk type groeimedium wetenschappelijk is aangetoond.Deze peerreview bevestigt een eerder onderzoek naar de vermindering van het gebruik van irrigatiewater en de frequentie van irrigatie bij het gebruik van de gepatenteerde 3D-wetting agent-technologie. Dit peerreviewed onderzoek van de Pennsylvania State University is gepubliceerd in: Journal of Environmental Horticulture, maart 2024. Het onderzoek werd uitgevoerd op een zand-leemachtige bodem om zo te meten of beregeningsbehoeften konden worden verminderd op veelvoorkomende minerale bodems voor grasvelden.

Hoogtepunten van de proef

Het onderzoek van de Pennsylvania State University toonde aan dat proefvelden met wit struisgras behandeld met PBS150 of OARS HS resulteerden in een reductie van respectievelijk 36,5 en 39,4 procent in het verbruik van irrigatiewater gedurende een droogteperiode van 63 dagen, in vergelijking met vakken die alleen behandeld werden met irrigatiewater.
De behandelde vakken met drie toepassingen van PBS150 en OARS HS vóór de droogteperiode van 63 dagen, vereisten aanzienlijk minder irrigaties (13-14 keer) vergeleken met onbehandelde vakken (24-43 keer).
De afgelopen 35 jaar heeft Aqua Aid technologieën ontwikkeld om de speelkwaliteit van grasvelden in verschillende sporten, zoals golf, voetbal en rugby, te verbeteren. Dankzij de hulp van onze Nederlandse distributeur Vos Capelle hebben ook al veel Nederlandse golfbanen en andere sportclubs hier profijt van ondervonden. De waterbesparing werd opgemerkt als een bijwerking van het verbeterde vochtbeheer in de bodem. Door de klimaatveranderingen en het steeds kostbaarder worden van water, is waterbesparing een must geworden in duurzaam sportgrasmanagement.


De unieke gepatenteerde technologie

PBS150 en OARS HS verhogen de (her)bevochtigingseigenschappen van de bodem. Ze verminderen de oppervlaktespanning en zorgen voor een betere verspreiding van water in de bodem. Wat onze producten uniek maakt, is de meertakkige structuur. Daar waar standaard surfactanten bestaan uit eenvoudige chemische verbindingen, bevatten (zie afbeelding) de polymeren in PBS150 en OARS HS acht takken met driedimensionale werking. Hierdoor werken ze efficiënter dan traditionele wetting agents en worden ze zo'n 40 procent langzamer afgebroken door micro-organismen.


Standaard co-block polymeer
Multi-branch polymeer in PBS150 en OARS HS
De op Pennsylvania State University uitgevoerde studie bevestigt dat het gebruik van PBS150 en OARS HS water bespaart in realistische omstandigheden en bijdraagt aan een verbeterd bodemvochtgehalte. Dit is van grote waarde in een tijd waarin water wereldwijd steeds schaarser wordt.
De gebruikte technologie is 100 procent biologisch afbreekbaar omdat het wordt afgebroken door micro-organismen, wat de gezondheid van de bodem bevordert, en past binnen milieuvriendelijk sportgrasonderhoud. Binnen het Aqua Aid-gamma is er nog een product beschikbaar met de multi-branch: Hydra 30plus. Dit is een combinatie van 3D- en 2D-technologie en is daarmee kostenefficiënter.


PBS150, OARS HS en alle andere Aqua Aid-producten zijn in Nederland verkrijgbaar via Vos Capelle, www.voscapelle.nl - info@voscapelle.nl - 0416 - 311 326

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER