Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Protocol biedt inzicht in effectiviteit alternatief sportveldenbeheer

woensdag 11 oktober 2017

Aanwezige fieldmanagers en greenkeepers krijgen toelichting bij het protocol
Onlangs is een pilotgroep vanuit de sport- en golfsector geïnformeerd over het gebruik van een nieuw opgesteld protocol voor sportveldbeheer. Dat heeft als doel de sector een tool te bieden om alternatieve, chemievrije onderhoudsmethoden voor sportvelden en golfbanen mee te testen.

Het protocol is ontwikkeld door de HAS Den Bosch samen met De Enk Groen en golf. Met de richtlijn willen de ontwikkelaars de resultaten van sportveldenbeheer zonder gewasbeschermingsmiddelen op een objectieve manier toetsen op geschiktheid.

Delen met collega's
Doel van het uiteindelijke protocol is sportveld- en golfbaanbeheerders houvast te bieden bij het gebruik van alternatieve middelen en methoden in het sportveldbeheer. Resultaten van het chemievrij sportveldbeheer kunnen op den duur worden gedeeld met collega's.

Workshop

Tijdens de workshop werd eerst een toelichting gegeven op de behandeling en controle van velden, uniformiteit en randomiseren. Vervolgens verrichtten verschillende deelgroepjes buiten metingen. Ook vond een toelichting plaats hoe het excel-formulier in te vullen om waarnemingen en (deel)resultaten inzichtelijk te maken.

Chemievrij werken
Afgesproken is om in december de ervaringen met het gebruik van het protocol met de verschillende collegabeheerders te delen. Op die manier krijgen de verschillende fieldmanagers en greenkeepers zicht op de vraag welke methoden en strategieën effectief zijn om met minder chemische middelen of geheel chemievrij te werken .

door Guus van Rijswijck

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM