Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Van kleiputten naar een 18 holes golfbaan

maandag 9 oktober 2017


In verschillende fases worden bij Wase Golf, in het Belgische Sint-Gillis-Waas (tussen Antwerpen en Zelzate), kleiputten omgetoverd naar een uitdagende golfbaan. Internationale golfbaanarchitect Bruno Steensels heeft de kleiputten die zijn ontstaan door de voormalige steenbakkerij slim getransformeerd naar een 18 holes parkbaan.

Uniek aan dit project is de fasering waarmee uiteindelijk een 18 holesgolfbaan tot stand komt.
Fase een waarin een driving range en een oefengreen zijn aangelegd door Aha de Man is inmiddels afgerond. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan fase twee, de aanleg van de eerste zes holes. Fairways, greens en teeboxen zijn inmiddels ingezaaid. En de 'grow-in' kan een mooie, warme oktobermaand goed gebruiken. De verwachtte nazomer van aankomend weekend komt dan ook goed van pas. In fase drie en vier zal de golfbaan met nog meer holes uitgebreid worden. Verwacht wordt dat in 2018 de eerste zes holes open zullen gaan.

Intussen hebben zich al ruim 250 leden gemeld die geduldig de gehele fasering zullen meemaken. Bijna dagelijks komen hier nieuwe leden bij.

Baanonderhoud & innovatie
Daarbij is het bijzonder dat niet alleen de driving range door robots zal worden gemaaid maar ook het ballen rapen door robots gebeurt. Belrobotics is het Belgische bedrijf dat deze innovatieve toepassing verzorgt.

door Willemijn van Iersel

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM