Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Uitzonderingen op pesticidenverbod gepubliceerd

maandag 9 oktober 2017

Per 1 november 2017 wordt het verbod op pesticiden uitgebreid naar het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw.

Vorige week is de ministeriële regeling gepubliceerd waarin de uitzonderingen op dat verbod zijn opgenomen, waartoe ook golfbanen behoren. De uitzondering voor het gebruik van pesticiden geldt 'indien de toepassing van een gewasbeschermingsmiddel plaatsvindt op specifieke terreinen voor recreatieve doeleinden, of voor het beoefenen van sport die vanwege hun aard of omvang redelijkerwijze niet op een andere wijze kunnen worden onderhouden'.

Toekomst zonder pesticiden
Oorspronkelijk zou het verbod per 1 november óók gelden voor golfbanen, maar door de uitzondering ontspringen golfbanen voorlopig de dans. Deze uitzondering is echter tijdelijk. Als alternatief is de Green Deal Sportvelden opgesteld, die dient als overgangsfase tot een algeheel verbod op pesticiden. Dat definitieve verbod moet er komen in 2020. Met de Green Deal is er meer tijd om op dit verbod voor te bereiden, te innoveren en alternatieven te vinden. De Green Deal is dus een tijdelijke uitzondering op het verbod dat per 1 november dit jaar op golfterreinen in werking treedt.

Verder lezen? Meer informatie over de uitzonderingen is hier te vinden.

door Nino Stuivenberg


REACTIES
Michel de Groot (CAV Agrotheek) | 16 oktober 2017 | 08:05
Dit klopt niet. In de Green Deal Gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op sportvelden werden reeds ook de golfbanen meegenomen.

Inmiddels is bekend dat bepaalde partijen een juridische procedure gaan starten tegen de staat waarin zij stellen dat het verbod onrechtmatig is. Zij zullen binnenkort met de pers contact opnemen (indien dit nog niet is gebeurt).
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM