Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blog Projecten Green-Industry-Profile
Fieldmanager
Boomzorg
Boom In Business
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

Onderhoud Amsterdam Old Course door De Enk Groen & Golf

dinsdag 3 oktober 2017

De Enk Groen & Golf is per 1 januari 2018 verantwoordelijk voor het onderhoud op de golfbaan van Amsterdam Old Course.

Amsterdam Old Course bestaat sinds 1935 en is daarmee de oudste baan van Amsterdam. Het is een van de acht banen in Nederland die ontworpen zijn door het beroemde architectenbureau Colt, Alison & Morisson.

De afgelopen jaren onderging de baan een restauratie. In de zomer van 2018 is deze voltooid. Alle natte veenholes zijn dan vervangen door droge, glooiende holes die zo'n anderhalve meter hoger liggen dan het oude maaiveld. De 'ontvening' en restauratie gebeurt in samenwerking met GBN (Grondbank Nederland) en de Enk Groen & Golf.

De baan is sinds september in het bezit van een GEO-certificaat. Ondanks de ligging in stedelijk gebied, staan er 240 plantensoorten. Als onderdeel van de restauratie zijn onder begeleiding van landschapsarchitect André Bijkerk nieuwe natuurgebieden gecreëerd. Tussen 2012 en 2017 zijn ruim 1.500 nieuwe bomen geplant en er volgen er meer. Hard werk door de vele vrijwilligers van de golfclub heeft ook geresulteerd in 75 vogelkasten, 5 bijenvolken, 3 vlinderakkers, een ijsvogelwand en de restauratie van het historische Zwarte Laantje met knotwilgen.


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM